Uzaktan Erişim Çözümleri
Şirketlerin çalışanlarının artması ve iş ağlarını genişletmeleri sırasında şirket ağ kaynaklarına uzaktan erişim, işletmelerin en önemli ihtiyaçlarından biri haline geldi. Buna ek olarak farklı konumdaki işletmelerin birbirleri ile iletişimini güvenli hale getirmesi büyük önem arzetmektedir. Farklı bölgelerdeki şubelerde, mobil işletmeler arasında veya iş seyahatlerinde ofis kaynaklarına erişimi en güvenli şekilde sağlamanız için çeşitli ürünler ve çözümlerimizle hizmetinizdeyiz.
VPN(Virtual Private Network)
Genel telekomunikasyon altyapısını kullanarak, ‘tunneling protocol’ ve güvenlik prosedürleri aracılığı ile güvenli ve özel data aktarımını sağlayan sanal özel ağ teknolojisine VPN adı verilir. Erişim tekniklerinden bağımsız olarak birden fazla noktadan birden fazla noktaya bağlantı sağlayan ve verinin farklı servis sınıflarında taşınmasını mümkün kılan hizmettir. İki tür VPN teknolojisi mevcuttur. Bunlar “Remote Access VPN” ve “Site-to-site VPN” dır. Bu teknolojilerle müşterilerimize özel hat tahsis edilmesi yerine firmanın aynı hizmeti daha düşük maliyete herkes tarafından paylaşılan altyapıdan temin edilmesini sağlıyoruz.
Remote Access VPN
Şirket çalışanlarının şirket dışında şirket ağına her yerden ve güvenli olarak erişmesi için kullanılan ağ yönetim sistemidir. Remote access VPN teknolojisini optimize etmek için çeşitli yöntemler mevcuttur. Bunlardan bazıları listelenmiştir.
Farklı Ürünler Arası IPSec VPN Kurulumları
IPSec servisleri, güvenli olmayan ağlarda güvenlik tünelleri oluşturmanızı sağlar. Bu ağlardan geçen her data IPSec Gateway makinesi tarafından şifrelenir ve ulaştığı gateawayde deşifre edilir. IPSec Vpn uygulamalarını birbirinden ayrı iki lokasyondaki sistemler farklı olsa bile en etkili biçimde kurup hizmetinize sunuyoruz. Ayrıca forticlient yazılımı ile Client to Site IPsec VPN çözümü de mevcuttur.
SSL VPN Çözümleri
Eğer maliyet açısından IPSec VPN çözümleri şirketinize uygun değilse, kullanıcı tarafından herhangi bir VPN yazılım veya donanımına gerek kalmadan işletim sistemlerinde standart olarak gelen internet tarayıcı yoluyla şirket ağına güvenli ve esnek bir erişim sağlıyoruz.
FND(Friendly Net Detection)
Bilgisayarların otomatik olarak “bilinen şirket” ağları “arkadaş” olarak eklemesini ve tanımasını sağlayan teknolojidir. Şirket çalışanlarının son kullanıcı cihazları ile ağa bağlanmalarından sonra güvenlik duvarı kurallarına otomatik olarak eklenmesi ve gerekli izinler verilir. Büyük VPN servislerinin tek noktadan yönetimi için kullanılır.
VPN Path Finder(Yol Bulucu)
Ağa bağlı bir cihaz standard IPsec bağlantısı ile bağlantı kuramazsa yol bulucu teknolojisi ile otomatik olarak alternatif bağlantı protokolüne IPsec in SSL üstbilgisi ile TCP bağlantı noktası üzerinden geçmesine ve bağlantı kurmasına denir.
Site to site (siteden siteye) VPN
Farklı şirketler arasında güvenli iletişim kanalının kurulması yöntemidir. Remote access vpn ile aralarındaki temel fark bu yöntemde iki taraftada vpn server olmalıdır. Son zamanlarda gelişen IoT (Nesnelerin interneti) teknolojisi ile VPN servislerine olan ihtiyaçlar arttı. IoT kısaca evinizde bulunan aletlerin birbirleri ile ve dışarı ile konuşarak hayatınızı kolaylaştırmayı amaçlayan teknolojidir. örnek vermek gerekirse evinizde ihtiyacınız olan malzemeler azaldığında buzdolabınızın sizin yerinize sipariş vermek için ağa bağlanmasına denir. Endüstriyel olarak kullanımına IIoT denir. Burda bağlantıların güvenli olması büyük önem arzetmektedir. IIoT Remote Gateway ile şirket içi güvenli bağlantı noktalarının oluşturulması makina ve sistemler için güvenliği arttırmak için kullanılabilir. Ve ağ kapıları birbirleri ile haberleşirken VPN servislerini kullanması gerekmektedir.