Çözümler
Network Çözümleri
IPv6 Danışmanlığı

IPv6 Nedir ?

IIPv6’da tüm adresler 8 (sekiz) oktetten oluşmaktadır ve 16 (on altılık) tabanda temsil edilmektedir. 128 bit önce 16 bitlik bölümlere ayrılmaktadır. Her oktet, on altılık tabana çevrilmekte ve iki nokta üst üste ile birbirlerinden ayrıllmaktadır.
IPv4 ile karşılaştırıldığı zaman, IPv6’nın en önemli avantajı geniş adres uzayına sahip olması olarak görülmektedir. IPv4 adresleri 32 bit uzunluğunda ve yaklaşık 4.3 milyar civarında olmaktadır. IPv6 adresleri 128 bit uzunluğunda ve yaklaşık 340 desilyondur. IPv6 adreslerinin tahmin edilebilen gelecek için yeterli olduğu ön görülmektedir.

IPv6 Geçişindeki Avantajlar

Akpınar Bilişim olarak uzman kadromuz ve gelişmiş teknoloji alt yapımız sayesinde IPv6 teknolojisine geçişi kolaylaştırıcı çözümleri sunuyoruz.

GENİŞ ADRES ALANI

IPv6’nın en önemli özelliklerinden bir tanesi 128 bitlik adres uzunluğu ile IPv4’e göre daha büyük bir adres alanı sağlıyor olmasıdır. IPv6’daki bu geniş adres alanı, hiyerarşik adresleme yapılmasına olanak sağlar ve yönlendirme tabloları boyutlarının küçülmesine imkan tanır.

YENİ GÜVENLİK

IPv6 güvenlik konusunda da bazı üstünlükleri barındırmaktadır. Özellikle öncelikler ele alındığında İnternet Protokol Güvenliği desteği IPv6’da bütünleşik olarak gelmektedir. Bu bütünleşme ile servislerin daha sorunsuz ve etkin çalışmasına olanak tanımaktadır.

BAŞLIK YAPISI

IPv6 paketleri yönlendiriciler tarafından daha hızlı işlenebilmelerine olanak sağlayan ve aynı zamanda sabit uzunlukta yeni bir başlık yapısını barındırmaktadır. IPv4 başlığındaki gereksiz bazı alanlar ortadan kaldırılmış, bazıları ise isteğe bağlı kullanım için uzantı başlıkları kısmına kaydırılması sağlanmıştır.

OTOMATİK ADRES YAPISI

Otomatik adres yapılandırılması IPv6’nın getirmiş olduğu önemli yeniliklerden bir tanesidir. IPv6, ağ üzerinde adres atama sunucusu olmadan, ağa bağlı arabirimlerin adres edinmelerine imkan sağlamaktadır.

DOLAŞILABİLİRLİK

Dolaşılabilirlik, herhangi bir istemcinin farklı ağlardan, gerçek ev adresi üzerinden bağlantı yapabilmesidir. IPv4’te dolaşılabilirlik desteği sorunlu olmakla birlikte içerisinde bulunmaktadır. IPv6’da ise sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.

GENİŞLETİLEBİLİRLİK

IPv6’da zorunlu başlık alanının dışında bulunan ve isteğe bağlı kullanılabilen uzantı başlıkları bölümü avantajlar sağlamaktadır. Özellikle ileride ihtiyaç duyulabilecek yeni özellikler için kullanılabilir.




Akpınar Bilişim sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha Fazla