Çözümler
Destek Hizmetlerimiz
Sistem Odası ve Veri Merkezi Taşıma

Kabinet Tasarımı

Sistem odası donanımlarının fiziksel muhafazası ve kolay operasyonel şartlarda hizmet vermesi, sunucu kabinetlerinin gerekliliğini sağlayan en öncelikli sebeplerdendir. Ayrıca aktif/ pasif diğer dağıtım kabinetleri de bu sistemin düşünülmesi gereken donanımlarıdır.

Hassas Kontrollü İklimlendirme

Network ve data sistemleri yoğun ısı üretimi yaparken, aynı anda bu ısının ortamdan alınıp, sistemlerin soğutulması gerekmektedir. Bu sürecin düzenli, hassas, değişen ihtiyaçlara göre programlanabilen nitelikte ve ısı devamlılığının garantili olması çok önemlidir.

Ortam İzleme ve Oda Kontrol Çözümleri

Sistem odalarının fiziksel uygulamalarının dışında, her tür Disaster(Felaket) durumunu (sıcaklık, su baskını, nem değişikliği, temiz hava değişkliği, UPS değerleri, enerji problemleri, 3 faz, ani voltaj regülasyonu, yedek klimayı devreye alma, jeneratör problemleri, gibi) ilgili kişilere mail ve SMS ile rapor edecek, altyapısında bunları loglayacak çözümlerin kullanılması önerilmektedir.

Yükseltilmiş Döşeme

Sistem odası zemini için uygulanacak yükseltilmiş zemin altyapısı, kablolama ve soğutma sistemleri için, esnek ve gerekli bir çözüm oluşturmaktadır. Bu amaçla, yüksek yoğunluklu sunta özlü, tabanı yüksek dayanımlı çelik levha kaplı Antistaik HPL Laminant, PVC Vinil ve Çelik kaplı paneller ile yüksek noktasal yük dayanımlı altyapılar oluşturulmaktadır. 5cm – 100cm aralığındaki yükseklikler için , sistem odası zemin çözümleri aluminyum esaslı menfezlerle veya perfore panellerle sağlanabilmektedir.

Yangın Kapısı

REI 60/120/180 standardında hazırlanmış özel kapı ve duvar sistemleri, olağanüstü durumlarda, yangına karşı sistem oda içinde bulunan çok yüksek maliyetli sistemlerin korunmasını sağlamaktadır. 60’dk dan 1 80’dk ya kadar çok önemli müdahale zamanını sağlayarak, sistemlerin zarar görmesini engeller. Özel yangına dayanıklı dolgu, duvar kaplamaları, alev önleme ve sızdırmazlık donanımları gelişmiş yangın izolasyonu sağlamaktadır.

UPS & JENERATÖR

Kaliteli ve kesintisiz elektrik ihtiyacı sistem odası içerisinde bulunan cihazların gereksinim duyduğu bileşendir. Şebeke elektriği çok fazla sayıda elektriksel parazit, düzensizlik, harmonik ve diğer olumsuz etkileri barındırabilmektedir. Enerji kesintisinin yanında bu etkileri engellemenin tek yolu, uygun bir Kesintisiz Güç Kaynağının tesis edilmesidir.

Kapı Giriş Sistemleri

Yüksek güvenlik ve yetki kısıtlaması gerektiren yerlerin başında gelen Sistem Odalarının, güvenlik ihtiyaçlarının yanında , giriş-çıkışların kayıtlarının tutulması imkanını da sağlayan access control sistemleri ile donatılması, son derece gerekli bir durumdur.Tuşlu ve Proximity kartlı sistemlerden , parmak izi ve biyometrik kontrollü sistemlere kadar çok geniş bir sistem çözümü mevcuttur.

İnşai Uygulamalar

Sistem odası altyapı projelerinde, gerekli tüm donanımların en verimli ve güvenilir şekilde çalışması için, ortamın doğru malzemeler kullanılarak dizayn edilmesi gerekmektedir.
Akpınar sistem odası çözümlerinde kurumlara ve kurumsal firmalara geniş ürün portföyü ile kaliteli hizmet sağlamaktadır.

 

Akpınar Bilişim sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha Fazla